Extra

blogg

Läs våra blogginlägg nedan

Förstå Nyckeltal för ett Framgångsrikt Företag

Förstå Nyckeltal för ett Framgångsrikt Företag

Lär dig hantera nyckeltal för att driva ditt företag framåt. Utforska strategier för affärsframgång med rätt nyckeltalsanalys.
effektiv hr-analys: upplev framgångsrik personalhantering genom data-magi

Effektiv HR-analys: Upplev Framgångsrik Personalhantering genom Data-Magi

Optimera personalhantering med Effektiv HR-analys. Utforska data-magi för framgångsrik HR. Maximal effektivitet och resultat. Upplev det nu!
6 nyckeltal för att mäta och förbättra din kassalikviditet

6 nyckeltal för att mäta och förbättra din kassalikviditet

Upptäck de viktigaste nyckeltalen för att mäta och förbättra din företags kassalikviditet. Lär dig strategier för en starkare ekonomisk hälsa.
Personalekonomi

Personalekonomi - Smarta Tekniker och Appar för en Enklare Hantering

Välkommen till vår omfattande guide om appar för att förenkla personalekonomi! I den här artikeln kommer vi att täcka alla viktiga aspekter av personalekonomi..
Nyckeltal Kassalikviditet: Effektiv Hantering - Guide

Effektiv hantering av kassalikviditet med nyckeltal: En guide

Upptäck vår guide om effektiv hantering av kassalikviditet med nyckeltal. Lär dig optimera finansiell stabilitet och framgång.
Räntabilitet nyckeltal

Maximera din lönsamhet: En omfattande guide till räntabilitet nyckeltal

Att förstå och optimera ditt företags lönsamhet är avgörande för att uppnå ekonomisk framgång. Räntabilitet nyckeltal ger dig värdefulla insikter om hur effektivt ditt företag genererar vinst och hjälper dig att fatta informerade beslut för att förbättra din ekonomiska hälsa.
finansiell balans nyckeltal

Förbättra Ditt Företags finansiell balans nyckeltal med Nyckeltal: En Komplett Guide

Utforska vikten av finansiell balans nyckeltal och lär dig strategier för att förbättra din företags ekonomiska stabilitet. Upptäck användbara tips och praktiska exempel för att nå finansiell framgång.
Hållbarhetsrapporter: Attrahera investerare och kunder

Hållbarhetsrapporter: Ett kraftfullt verktyg för att attrahera investerare och kunder

Hållbarhetsrapporter är kraftfulla verktyg för att attrahera investerare och kunder. De visar företagets hållbarhetsinsatser, miljöpåverkan och sociala ansvar. Genom öppenhet och transparens bygger man förtroende och differentierar sig på marknaden, samtidigt som man möter den växande efterfrågan på hållbarhet. Hållbarhetsrapporter stärker företagets profil och position som en ansvarstagande aktör.
Unlock the secrets of sustainability reporting across various sectors with our comprehensive guide. Gain valuable insights and make a positive impact on your industry.

En omfattande guide för framgångsrik hållbarhetsrapportering inom olika sektorer

Hållbarhetsrapporter spelar en avgörande roll för företag och organisationer som strävar efter att integrera hållbarhetsmålen i sin verksamhet. I denna omfattande guide kommer vi att utforska betydelsen av hållbarhetsrapportering inom olika sektorer och erbjuda strategier och tips för att skapa framgångsrika rapporter. Genom att lära av exempel så kommer du att få verktyg för att förbättra din egen rapportering och maximera dess värde och effektivitet. Låt oss dyka in i världen av hållbarhetsrapporter och ta reda på hur du kan göra en verklig skillnad genom din organisations hållbarhetsinsatser.
Guide till lagkrav för hållbarhetsrapporter

Guide till lagkrav för hållbarhetsrapporter

Hållbarhetsrapportering är ett viktigt verktyg för företag att övervaka och rapportera sina hållbarhetsinsatser, och det finns dessutom lagkrav för hållbarhetsrapportering. Genom att följa lagar och regler för hållbarhetsrapportering kan företag uppfylla kraven för ansvarigt företagande, öka sina försäljningsmöjligheter och hålla sig uppdaterade om de senaste framstegen när det gäller miljöpåverkan. I den här guiden kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om lagkrav för hållbarhetsrapportering, inklusive vilka lagkrav som gäller, hur man följer dem och hur man upprätthåller en konsekvent och effektiv hållbarhetsrapportering.
Hur du bedömer ett företags ekonomi genom ekonomiska nyckeltal

Hur du bedömer ett företags ekonomi genom ekonomiska nyckeltal

Att kunna bedöma ett företags ekonomiska hälsa är avgörande för investerare, företagsägare och allmänheten. Genom att använda ekonomiska nyckeltal kan du få en djupare förståelse för företagets ekonomi och göra informerade beslut. I denna guide kommer vi att täcka allt du behöver veta om ekonomiska nyckeltal och ge dig användbara tips och strategier för att bedöma företags ekonomi.

En omfattande guide för att mäta och förbättra företags lönsamhet genom nyckeltal

Lär dig allt om nyckeltal för lönsamhet och hur företag kan räkna ut och förbättra sin lönsamhet. Få tips, strategier och inspirerande exempel i denna omfattande guide.

Vad är finansiella nyckeltal och hur används de av företag?

Vad är finansiella nyckeltal och hur används de av företag? Det här är en fråga som är avgörande för alla företagare och investerare. Finansiella nyckeltal är ett verktyg som används för att bedöma både den nuvarande och framtida hälsan hos ett företag.
Minska mängden anmäld sjukfrånvaro genom förbättrad personalhälsa

Minska mängden anmäld sjukfrånvaro genom förbättrad personalhälsa

Lär dig hur du kan minska mängden anmäld sjukfrånvaro på din arbetsplats genom att förbättra personalhälsan. Upptäck effektiva strategier och användbara tips som hjälper dig att främja välbefinnande och produktivitet.
Hur hållbarhetsrapportering kan hjälpa företag att öka sin lönsamhet

Hur hållbarhetsrapportering kan hjälpa företag att öka sin lönsamhet

Företag som prioriterar hållbarhet har ett försprång gentemot konkurrenterna. Hållbara metoder hjälper inte bara miljön, utan forskning visar att hållbarhetsrapportering också kan öka företagens lönsamhet.
Personalekonomi - En lekfull väg till bättre medarbetarskap

Personalekonomi - En lekfull väg till bättre medarbetarskap

Personalekonomi, eller vad många också kallar för HR-ekonomi, är ett område som handlar om att göra ekonomiska beräkningar på olika åtgärder som påverkar medarbetarna inom ett företag. Det innebär alltså att man tittar närmare på vad olika insatser som kan göras för att öka trivseln, motivationen och prestationen på arbetsplatsen, och sedan räknar på vad dessa kostar och vilka effekter de kan få.
Så använder du nyckeltal för att förbättra ditt företag

Så använder du nyckeltal för att förbättra ditt företag

Om ditt företag har problem är det troligt att du kan behöva lite hjälp av KPI:er. Men vad är KPI:er? Det är nyckeltal för prestanda och de kan ge värdefulla insikter om hur ditt företag mår. Vi berättar allt du behöver veta om hur man inrättar KPI:er och använder dem för att förbättra sitt resultat.
8 sätt på vilka HR-analyser kan förändra din organisation

8 sätt på vilka HR-analyser kan förändra din organisation

Vi vet alla hur viktiga data är för att fatta beslut, men det är lätt att glömma att data kan vara lika användbara när det gäller personaladministration. Det är därför HR-analyser är ett så kraftfullt verktyg – det kan hjälpa dig att utnyttja samma insikter som styr din affärsverksamhet för att fatta smartare och mer välgrundade beslut i ditt sätt att hantera dina anställda. Här är 8 sätt som HR-analys kan förändra din organisation.
Artiklar

Nyckeltalsinstitutets artiklar

Ladda ner genom formuläret nedan

Hållbarhet HR – vad vet vi och vad kan vi göra?

En forskningsreflektion av Bino Catasús, professor i företagsekonomi och expert hos Nyckeltalsinstitutet.

Friskvårdsbidragets nyttjandegrad och dess hälsoeffekter

Hypoteser som testades under studien var till exempel: Ju mer friskvårdsbidraget utnyttjas desto friskare medarbetare. Massage ger friskare medarbetare. Gym ger friskare medarbetare.

Karensdag blir Karensavdrag 2019-01-01

Hur påverkar det medarbetarna och blir det mer rättvist?

#metoo – en HR-fråga?

Hur mycket har #metoo med våra anställningsvillkor att göra? Det handlar väl ändå om kompetens? Är #metoo kanske en ledningsfråga eller är det en arbetsmiljöfråga? Kanske HR borde ansvara för det, i rollen som chefstöd?  För att undersöka om #metoo har med arbetsvillkor, arbetsmiljö och HR att göra, så vill vi dela med oss vad vi kan se siffror och fakta, kopplade till Nyckeltalsinstitutets databas.

Den stora jämställdhetsfrågan

Glädjande nog har långtidssjukfrånvaron i Sverige, som ökade dramatiskt under många år fram till 2016, minskat under 2017. Det visar både Försäkringskassans, Nyckeltalsinstitutets och andras statistik.

ladda ner

Nyckeltalsinstitutets artiklar

Här kan du ladda ner någon av artiklarna som du ser ovan.


Dina uppgifter ovan lagras och används av Nyckeltalsinstitutet. Genom att skicka in uppgifterna godkänner du detta. Vi lämnar inte ut uppgifterna till någon annan. Läs mer i vår integritetspolicy.