Tiden för återhämtning är här!

Nu närmar sig sommarledighet för många av oss. En tid med sovmorgnar, ljumna sommarkvällar, inga måsten, sommarpratarna, umgänge med nära och kära. Jag önskar er alla detta, jag vet att det kanske inte alltid blir som man tänkt, men min önskan finns.

Efter veckan i Almedalen som får avsluta denna termin för mig, så är huvudet nästan svullet av intryck, samtal, tankar och idéer. Den röda tråden i allt är – hur kan vi göra för att få upp frisktalen, hur får vi våra kollegor som hamnat i riskgruppen att må bättre, hur vänder vi skutan?

Återhämtning nämns ofta i dessa samtal. Så klokt och så lätt att slarva med, ska ju bara… Men på gymmet, i min rehab, då gör jag precis som sjukgymnasten säger, 1 minuts återhämtning mellan övningarna, annars går dina trasiga muskler sönder ännu mer. Så varför är det så svårt att få till i det dagliga?

Inkludering och differentierad kompetens är ett annat ämne som varit på tapeten för oss i Almedalen, ihop med Energiföretag Sverige. Den nakna sanningen om hur jargongen är ute i branscherna, på arbetsplatserna, nyckeltalen till trots. Att arbetet med att jämna ut strukturen, skapa lika olika kultur, leverera lika arbetsvillkor, det står sig slätt om vi inte får fatt i de där jargongerna och slentrianmässiga följandet av fördomar. Bort med det!

Så återhämtning och inkludering – på riktigt – det blir min sommaruppgift, likt arbetet med ett korsord, att klura på, hitta nya vägar och nyckeltal som bidrar till att vända skutan.

Innan handen sätts i kaklet kommer här vårt andra kunskapsbrev – som handlat om den stora jämställdhetsfrågan vi ser i vår databas. Anders Johrén är författare och experten i ämnet. Här kan du ladda ner brevet!

Glad sommar!

Tina Ekström
VD
Nyckeltalsinstitutet AB

Related Posts

nyckeltals institutet red

Nyckeltalsinstitutet AB gör sedan 1996 årliga systematiska mätningar avseende personalekonomiska nyckeltal. Genom Nyckeltalsinstitutets verksamhet har definitioner för nyckeltal skapats, som idag används av många företag och organistationer i Sverige. 

Popular Post