Välkommen Oliver Söderström!

Vårt team på Nyckeltalsinstitutet har utökats med ytterligare en nyckeltalare vid namn Oliver Söderström. Olivers inskolning pågår för fullt och så här en vecka sedan starten passar vi på att ställa några frågor för att fånga upp känslan hos 5 dagar gammal nyckeltalare.

Vad har du arbetat med tidigare?
Jag har arbetat som account manager inom media och har tidigare yrkeserfarenheter inom offentlig verksamhet, bland annat arbetade jag hos Migrationsverket med att hjälpa till att skaffa tillfälligt boende för flyktingar 2015.

På din lediga tid, vad händer då?
Jag är en stor fotbollsfantast, följer flera lag och har några spelare som är mina favoriter, bland annat Leonel Messi. Men jag spelar inte fotboll själv utan är mest aktiv från tv-soffan. Fotbollsintresset delar jag med min sambo vilket underlättar livet, det blir många matcher vi håller koll på tillsammans.
Jag är också en ”filmnörd”, jag gillar filmer som handlar om unika och motiverade individer. Och min absoluta favoritfilm är Whiplash.
Fast den största delen av min lediga tid går just nu åt att renovera den lägenhet jag köpt och flyttat in i. Hobbyhantverkare på deltid vilket är jättekul.

Vad lockade dig till Nyckeltalsinstitutet?
Att få vara med och göra skillnad med hjälp av ekonomiska argument för de mjuka faktorerna.
Det var chansen att få jobba med blandningen av hårda och mjuka värden, att få jobba med en produkt som är bidragande till att förbättra arbetsvillkor, jämställdhet och medarbetarhälsa för fler än 700 000 anställda runt om i Sverige är någonting som jag verkligen inte kunde var lyckligare över.

Jag är också Nyckeltalsinstitutets första 90-talist. Med det kommer ett stort ansvar. Det känns som jag förväntas kunna mer om digitala medier som t.ex. Instagram och Snapchat än mina kollegor. Samtidigt som jag egentligen helst av allt avstår från sociala medier, jag sätter mig hellre hemma i soffan med min sambo och kollar på På spåret, favoritprogrammet som äntligen startat igen.

Efter din första vecka, hur känns det?
Det är en intressant och ganska komplicerad databas – vilket gör mig som 1 vecka gammal nyckeltalare ungefär 5 år klokare. Jag har ju hamnat helt rätt eftersom siffror och statistik fascinerar mig, det låter ju kanske lite konstigt men jag blir faktiskt nästan fnittrig av statistik – jag gillar det så mycket. Att få göra skillnad till det bättre för andra genom detta, det kan inte bli bättre utmaning.

Vad tror du om dina framtida fotavtryck här på Nyckeltalsinstitutet? Vad blir ditt bidrag till kunderna och kollegorna? Jag ser redan nya möjligheter till att öppna nya branschjämförelser och skapa ännu mer effekter av den benchmarking vi får av vår databas. Framförallt då vi går ”live” med den nya digitala versionen efter nyår, då alla kunder får licenser att logga in via till sina webbportaler med sitt resultat. Det kommer bli så bra och bli mer användarvänligt, lättillgängligt och utvecklingsbart.

Sista frågan, finns det något som inte så många andra vet om dig?
Ja, att jag sjungit i musikal, i rollen som Danny i Grease vet nog inte så många här i Stockholm. Och att jag sommarjobbat som betald skådespelare en sommar för Helsingborgs stad, vilket var ett otroligt coolt sommarjobb för övrigt.

Vi är så glada att ha dig med i teamet Oliver, varmt välkommen och stort lycka till!

Tina Ekström, VD Nyckeltalsinstitutet med kollegor

Related Posts

nyckeltals institutet red

Nyckeltalsinstitutet AB gör sedan 1996 årliga systematiska mätningar avseende personalekonomiska nyckeltal. Genom Nyckeltalsinstitutets verksamhet har definitioner för nyckeltal skapats, som idag används av många företag och organistationer i Sverige. 

Popular Post