Semesterplaner

Har du några planer inför semestern? Det slog mig precis att jag inte har en endaste plan egentligen. Ja jo, vi har det så bra att vi (jag och min familj beståendes av sambo och tvååriga dottern) har möjlighet att kunna nyttja två olika sommarställen och där planerar vi att ägna så mycket tid som det bara går.

Tidigare har jag alltid försökt att ha så mycket planer som möjligt men sedan familjebildning så undviker jag både medvetet och omedvetet att planera in saker. Kalendern blir ändå på något magiskt sätt helt späckad till slut. Men jag trivs numera bättre med att exempelvis helgerna under hela våren och hösten inte är inbokade med olika aktiviteter, som de tidigare i mitt liv hade en förmåga att vara och något jag trivdes med då.

Jag har en del fritidsaktiviteter men just nu är det enbart en som jag behöver planera i förväg för och det är att jag har säsongskort på fotbollen. Om några år när min dotter har blivit äldre så kommer jag inte ha chansen att ha så mycket oplanerad fritid så det är väl nu jag har chansen att njuta innan det börjar på riktigt…

Visst det finns ett lite dåligt samvete att jag/vi inte har hunnit träffa vissa personer på länge men när man är 37 år gammal har man börjat inse att det är livet och så får det vara. Om det är viktigt och om personerna är viktiga för en så ser man till att träffas helt enkelt.

Något helt annat egentligen, men kanske ändå till pudelskärna: Det är ganska befriande att se min dotter uppenbart nonchalera mig på morgon och bara fortsätta syssla med sin lek trots att pappa har ”JÄTTEBRÅTTOM” till jobbet. Hon lever här och nu och det är ett exempel som jag gärna anammar i den mån det går, vilket det inte är i särskilt hög utsträckning?

Vill önska alla en härlig semester, planerad eller ej. Hoppas att du får den semester som passar just dig och att du gör på det sättet du trivs bäst med. Nu måste jag sluta skriva då jag har bråttom hem…

Henrik Almgren

Related Posts

nyckeltals institutet red

Nyckeltalsinstitutet AB gör sedan 1996 årliga systematiska mätningar avseende personalekonomiska nyckeltal. Genom Nyckeltalsinstitutets verksamhet har definitioner för nyckeltal skapats, som idag används av många företag och organistationer i Sverige. 

Popular Post