Blog

blogg

Läs våra blogginlägg nedan

Förstå Nyckeltal för ett Framgångsrikt Företag

Förstå Nyckeltal för ett Framgångsrikt Företag

Lär dig hantera nyckeltal för att driva ditt företag framåt. Utforska strategier för affärsframgång med rätt nyckeltalsanalys.
effektiv hr-analys: upplev framgångsrik personalhantering genom data-magi

Effektiv HR-analys: Upplev Framgångsrik Personalhantering genom Data-Magi

Optimera personalhantering med Effektiv HR-analys. Utforska data-magi för framgångsrik HR. Maximal effektivitet och resultat. Upplev det nu!
6 nyckeltal för att mäta och förbättra din kassalikviditet

6 nyckeltal för att mäta och förbättra din kassalikviditet

Upptäck de viktigaste nyckeltalen för att mäta och förbättra din företags kassalikviditet. Lär dig strategier för en starkare ekonomisk hälsa.
Personalekonomi

Personalekonomi - Smarta Tekniker och Appar för en Enklare Hantering

Välkommen till vår omfattande guide om appar för att förenkla personalekonomi! I den här artikeln kommer vi att täcka alla viktiga aspekter av personalekonomi..
Nyckeltal Kassalikviditet: Effektiv Hantering - Guide

Effektiv hantering av kassalikviditet med nyckeltal: En guide

Upptäck vår guide om effektiv hantering av kassalikviditet med nyckeltal. Lär dig optimera finansiell stabilitet och framgång.
Räntabilitet nyckeltal

Maximera din lönsamhet: En omfattande guide till räntabilitet nyckeltal

Att förstå och optimera ditt företags lönsamhet är avgörande för att uppnå ekonomisk framgång. Räntabilitet nyckeltal ger dig värdefulla insikter om hur effektivt ditt företag genererar vinst och hjälper dig att fatta informerade beslut för att förbättra din ekonomiska hälsa.
Artiklar

Nyckeltalsinstitutets artiklar

Ladda ner genom formuläret nedan

Hållbarhet HR – vad vet vi och vad kan vi göra?

En forskningsreflektion av Bino Catasús, professor i företagsekonomi och expert hos Nyckeltalsinstitutet.

Friskvårdsbidragets nyttjandegrad och dess hälsoeffekter

Hypoteser som testades under studien var till exempel: Ju mer friskvårdsbidraget utnyttjas desto friskare medarbetare. Massage ger friskare medarbetare. Gym ger friskare medarbetare.

Karensdag blir Karensavdrag 2019-01-01

Hur påverkar det medarbetarna och blir det mer rättvist?

#metoo – en HR-fråga?

Hur mycket har #metoo med våra anställningsvillkor att göra? Det handlar väl ändå om kompetens? Är #metoo kanske en ledningsfråga eller är det en arbetsmiljöfråga? Kanske HR borde ansvara för det, i rollen som chefstöd?  För att undersöka om #metoo har med arbetsvillkor, arbetsmiljö och HR att göra, så vill vi dela med oss vad vi kan se siffror och fakta, kopplade till Nyckeltalsinstitutets databas.

Den stora jämställdhetsfrågan

Glädjande nog har långtidssjukfrånvaron i Sverige, som ökade dramatiskt under många år fram till 2016, minskat under 2017. Det visar både Försäkringskassans, Nyckeltalsinstitutets och andras statistik.

ladda ner

Nyckeltalsinstitutets artiklar

Här kan du ladda ner någon av artiklarna som du ser ovan.


Dina uppgifter ovan lagras och används av Nyckeltalsinstitutet. Genom att skicka in uppgifterna godkänner du detta. Vi lämnar inte ut uppgifterna till någon annan. Läs mer i vår integritetspolicy.