På resande fot mot nya mål!

I den skira sommargrönskan har jag haft förmånen att fara runt på vägarna i Skåne och träffat några av våra senast tillkomna kunder för att ha genomgångar av deras nyckeltalsrapporter. Det har varit en blandad skara av industriföretag, fastighetsbolag, konsultbolag och kommuner.
Det är intressant att tillsammans med HR och chefer ta sig an uppgiften att analysera de utmaningar och styrkor som tydliggörs via Nyckeltalsinstitutets olika index. Vissa nyckeltal utmärker sig i olika branscher, ibland med tydliga skillnader och ibland med flera gemensamma nämnare.
HR får ett tydligt faktabaserat underlag att presentera för styrelse och ledning för att ge stöd åt verksamhetsplanering samt som underlag till hållbarhetsarbetet kopplat till arbetsvillkor, jämställdhet, hälsa och säkerhet.

Snart är det dags för en ny landsända och det står Visby på biljetten – årets Almedalsvecka är på gång. Många av våra kundföretag och tongivande personer inom det svenska näringslivet kommer att finnas på plats, likväl som alla representanter från den politiska arenan. För egen del ligger mitt fokus i år på vad arbetsgivare ytterligare kan göra för att bidra till en hållbar och frisk arbetsplats. Var ligger ansvaret för ett välmående arbetsliv? Det är något som Brilliant Future kommer lyfta fram i samband med arrangemang av ett antal seminarier under parollen ”Framtidens arbetsplats” under torsdagen den 5 juli. Hur kan nyckeltalen ge oss ytterligare vägledning om nuläge och riktning? Kom gärna och lyssna efter lunch på Strandgatan 6!

Därefter blir det semester. Och en något annorlunda sådan i samband med att jag tagit beslutet att gå över till en tillvaro som frilansande HR konsult. Det har varit spännande, lärorika och omväxlande år här på Nyckeltalsinstitutet – tack vare alla givande arbetsuppgifter och kontakter inom väldigt olika typer av företag och branscher. Nu stundar nya tider för mig och jag vill passa på att tacka er alla samtidigt som jag önskar min efterträdare Elin Larsson varmt välkommen. Kanske ses vi framöver i nya sammanhang eller på något nyckeltalsuppdrag?!
Läs gärna mer om höstens aktiviteter på vår hemsida efter semesterledigheten.

Önskar dig en riktigt skön och avkopplande sommar!!

Lisa Karthäuser, strategisk HR konsult

Related Posts

nyckeltals institutet red

Nyckeltalsinstitutet AB gör sedan 1996 årliga systematiska mätningar avseende personalekonomiska nyckeltal. Genom Nyckeltalsinstitutets verksamhet har definitioner för nyckeltal skapats, som idag används av många företag och organistationer i Sverige. 

Popular Post