Midsommar och allt som ska vara klart till dess

Den närmar sig, den där magiska gränsen för alla projekt som ska stängas till midsommar. Samtidigt som det privata livet går upp i skarpt läge med planering av midsommar. Hur många blir vi, vädret, vädret, vädret och hur kommer det att bli, sillunchen ska vi ha den inne eller ute?

Projekten – de ska slutföras och rapporteras.
Men jag tycker mig ha märkt en förändring, det verkar som stängningen allt oftare hamnar efter Almedalsveckan. Likaså att sommarens ledigheter pågår lite längre in i augusti än tidigare. Det är inte riktigt samma stress nu som förr innan midsommar. Eller så har jag vant mig.

Men en sak som stänger till midsommar är nomineringen av HR hjältar till HR föreningens utmärkelser i kategorierna Sveriges HR-medarbetare, Sveriges HR chef och Sveriges HR profil.
22 juni är sista dagen för dig att skicka in namn på de personer du vill uppmärksamma för deras arbete i att, varje dag bidra till att andra människor och verksamheter utvecklas och växer.
Här kan du skicka in dina förslag https://hrforeningen.se/arets-hr-hjaltar/ och läsa mer om kategorierna.

I juryn ingår:
Tina Ekström, VD Nyckeltalsinstitutet (ordförande för jurygruppen)
Marie Hallander Larsson, HR-Chef på Akademiska Hus
Svante Randlert, Författare, Föreläsare och Entreprenör
Francisca Infante Damnjanovic, Representant för framtidens HR samt styrelseledamot i Sveriges HR Förening
Kjell Lindström, Författare och VD för Noden
Magnus Dalsvall, Författare och ägare av HR akuten
Pär Lager, Författare och föreläsare samt styrelseledamot för flera styrelser
Cecilia Svedhem, Representant Sveriges HR Förening, kommunikation och PR

Priserna kommer delas ut i samband med HR Dagarna den 9 oktober med Mark Levengood som konferencier.

Almedalsveckan blir för oss nyckeltalare sista eventet innan semestrarna. Du träffar oss hos Energiföretagen Sveriges event den 3 juli kl. 14.30 – 15.05.
Temat: Så blir vi mer inkluderande branscher – den nakna sanningen
Plats: S:t Hansgatan 18F/Trappgränd

Det blir en diskussion mellan Johan Svenningsson, vd, Uniper Sverige, Jeanet Corvinius, styrelsemedlem i Byggcheferna och arbetschef hos PEAB, David Mothander, vd, IT&Telekomföretagen och Amanda Lundeteg, vd, AllBright kring medvetenheten om att mångfald ökar konkurrenskraften och förbättrar arbetsmiljön har nått högsta ledningen, men för att snacket ska bli verkstad behövs strukturer och mål för just inkludering. Tre olika branschers vittnesmål om hur det inte får gå till – den nakna sanningen. Hur blir vi bättre? – Vad gör företagen och vilka effekter ser man?

5 juli deltar vi hos Brilliant Futures event kring framtidens arbetsplatser. Samhällsfrågan vid det seminariet är: Vad kan man göra som arbetsgivare för att skapa en hållbar och frisk arbetsplats? Vilka faktorer kan vi se ligger till grund och påverkar sjukfrånvaro allra starkast? Vad är arbetsgivarens roll och ansvar när det gäller frisknärvaro på arbetsplatsen?

Medverkande:
Fredrik Tamm, moderator, DoubleCheck
Camilla Uddman, verksamhetsutvecklare HR, Sigtuna kommun
Ellinor Ivarsson, analys- & produktutvecklare, Brilliant
Lisa Karthäuser, HR-strateg, Nyckeltalsinstitutet

Plats: Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6
Här finner du mer information om eventet. http://program.almedalsveckan.info/event/user-view/53157

Jusek anordnar tillsammans med Actiway och Nyckeltalsinstitutet en frukost den 4 juli i Juseks rosenträdgård. Eftersom det råder begränsat antal platser krävs anmälan till frukosten via Jusek.
Under ledning av Anna Dyhre blir det en fartfylld timme där vi diskuterar vad som gör arbetsplatser för akademiker mer hållbara med lägre sjukfrånvaro, större engagemang och bättre resultat.
På scenen har vi Siri Wikander, Director of People Growth på Scandic Hotels, Tina Ekström, VD på Nyckeltalsinstitutet, Niclas Jernberg, VD på Actiway och Sofia Hylander, opinionsbildare på Jusek – och så klart Anna Dyhre som håller i det hela. Läs mer och anmäl dig här

Jag vill på detta sätt önska er alla en riktigt fin midsommarhelg och lycka till med allt som ska vara klart inför semestern. Hoppas vi möts i Almedalen.

Till sist ett populärt inslag på midsommarbuffén för alla glutenintoleranta –
recept på glutenfri Västerbottenpaj:
Ingredienser: 3 ägg, 3 del vispgrädde, 3–6 dl riven Västerbottenost, 1 matsked fransk senap och lite Cayennepeppar.
Blanda allt i en bunke och häll i en form. Gräddas i 175 grader ca 40–45 minuter. Serveras gärna med gräddfil, löjrom och gräddfil.

Glad midsommar!

Related Posts

nyckeltals institutet red

Nyckeltalsinstitutet AB gör sedan 1996 årliga systematiska mätningar avseende personalekonomiska nyckeltal. Genom Nyckeltalsinstitutets verksamhet har definitioner för nyckeltal skapats, som idag används av många företag och organistationer i Sverige. 

Popular Post