Henrik Almgren – vår nya kollega!

Henrik

Välkommen Henrik!
Hur känns det att börja på Nyckeltalsinstitutet?

Ja, det känns såklart väldigt roligt. Att under våren/sommaren haft chansen att lära känna mina nya kollegor och några av våra kunderna har varit väldigt inspirerande och har bidragit till en genuint positiv känsla. Självklart är det alltid utmanande och lite läskigt att börja ett nytt jobb, det är mycket tankar och funderingar som dyker upp i ens huvud.

 Vad har du arbetat med tidigare?
Jag har mestadels arbetat med försäljning B2B men även några år som sälj/marknadschef. Jag hamnade till en början i telecom-branschen för att sedan av en lika stor slump börja arbeta med uthyrning av läkare. Mitt senaste arbete var som KAM på ett rikstäckande företagshälsovårdsföretag och det är erfarenheterna från det arbetet som jag särskilt hoppas (i alla fall en början) kunna bidra till hos Nyckeltalsinstitutet.

Vad blir din roll på Nyckeltalsinstitutet?
Jag kommer att arbeta med fokus på försäljning och kommer att arbeta med både befintliga samt nya kunder. Jag kommer även arbeta en del med affärsutveckling och eftersom vi ju är ett, till antalet, relativt litet bolag så jag ser framför mig att vi kommer behöva hjälpa varandra en hel del med diverse uppgifter.

 Hur ser du på detta med att mäta, kartlägga, jämföra sig med hjälp av nyckeltal?
Jag har genom mina år inom branschen för företagshälsovård byggt upp ett stort intresse och engagemang för personal- och personalekonomiska frågor. Jag uppfattade på den tiden att kunderna saknade kunskapen kring hur man sätter upp och arbetar med nyckeltal. Det var svårt att påvisa resultat på ett insatserna på ett bra sätt. Organisationerna behöver lättförståeliga nyckeltal som de kan arbeta utifrån och där de faktiskt kan jämföra sig gentemot andra organisationer. Det jag ser är att Nyckeltalsinstitutet genom sin stora databas faktiskt kan hjälpa kunderna med precis detta.

Jag är säker på att organisationerna behöver just sådana Index såsom AVI, JÄMIX och Hälsoindex för att kunna arbeta effektivt i det operativa arbetet med personal och hälsofrågor utifrån både ett socialt liksom ett ekonomiskt perspektiv.

Och jag är även helt övertygad om att kunskapen, kring hur man faktiskt räknar på insatser inom personal och hälsoområdet, behöver bli betydligt bättre än den är idag. Här vet jag att Nyckeltalsinstitutet har experterna som kan hjälpa till att räkna på dessa satsningar.

 Slutligen – en dold talang som du har men som du kanske inte berättat för så många.
Tja, jag kunde ju berätta att jag har varit med i ett hiphopband och faktiskt någon gång ibland fortfarande ställer mig bakom mikrofonen i min kompis hemmastudio. Men talang betyder ju också att man kanske ska vara bra på något och jag kan inte säga att jag är bra på att rappa, det är mest en kul och kreativ hobby jag utövar allt för sällan. Så därför väljer jag istället att svara att jag är en jäkel på att kunna kasta prick med stenar, brukar mer än ofta faktiskt träffa det jag siktar på även om målet är långt bort.

Related Posts

nyckeltals institutet red

Nyckeltalsinstitutet AB gör sedan 1996 årliga systematiska mätningar avseende personalekonomiska nyckeltal. Genom Nyckeltalsinstitutets verksamhet har definitioner för nyckeltal skapats, som idag används av många företag och organistationer i Sverige. 

Popular Post