Blogg, terapi, Nesbö, knark och läppstift…

Sista blogginlägget från Bino Catasús från sin vistelse i Australien:

Jag ska jobba till på torsdag och sen tar jag fredag ledigt och ser till att packa och städa. Då kommer T och J också. Kul! Men nu drar folk i mig och det känns som att jag passar in här… de jobbar lite, de är vänliga, de har hög lön, de har (brukar ha) sol… Men de är förstås inte mina kära! Och nu när det är nära så känns det HÄRLIGT att komma hem.

==

Slösurfandes kom jag att läsa följande abstract om narkotika:

I find that medical marijuana laws increase these proxies for marijuana consumption by around 10–15 percent. However, there is no evidence that cocaine and heroin usage increases. From the arrest data, the estimates indicate a 0–15 percent decrease in possession arrests for cocaine and heroin combined. From the treatment data, the estimates show a 20 percent decrease in admissions for heroin-related treatment, although there is no significant effect for cocaine-related treatment. These results suggest that marijuana may be a substitute for heroin, but it is not strongly correlated with cocaine.

Det var som själva..! Kan detta stämma? Man skulle kunna testa genom att experimentera och tillåta kokain och förbjuda marijuana i en stat och se om det händer något… eller det kanske inte skulle vara en så bra idé…
===

Har lyssnat på country sista tiden och en låt som heter Lippstick har en poetisk refräng

If you are going to love somebody you better love somebody who ruins your lipstick and not your mascara.

==

Har förstås lyssnat på böcker och just nu lyssnar jag på den bästa hittills och jag har bara börjat. Jo Nesbös nya:
”Geir misslyckas med sitt flörtande och riskerar att få svettringar på sin skjorta som är svart ned beteckningen SLIM-FIT: Det var ett underligt val eftersom han vare sig är slim eller fit.”

Hittills har jag skrattat högt tre fyra gånger och det är en mycket mörk bok.
==
Pratar med en doktorand om begrepp:

”Jo när jag var doktorand ägnade jag flera veckor åt att förstå skillnaden mellan ”och” och ”eller”.
”So what was the difference?”
”As far as I understand it ’or’ means sameness whereas ’and’ means difference. Furthermore, ’and’ suggest a ’whole’, an idea of a totality (e.g man/woman; capital/labor). The concept ’or’ suggests no connection and a free will (bread or bun).”

Han gapade. Det var härligt att vara så där nördig som doktorand och jag önskar att jag skulle orka hålla på mer. Som när jag höll på veckor för att ta reda på hur man representerar ”inget”… Alltså – hur kan man med ett tecken säga inget tecken? Min slutsats var att det fanns tre sätt:

(1) ” ” – ”har inte letat så jag kan inte riktigt uttala mig”
(2) ”-” – ”inte tillämpligt”
(3) ”0” – ”har sökt men inte funnit”
==

Sånt gör mig glad. Nörd? Vadårå….

==

M frågade om det var något jag längtade efter till frukost. Och om det var OK om barnbarnen var hemma hos oss på söndag. Jag tyckte kombinationen av barnbarn och frukost kändes rätt, men M sa att man inte både kan äta små barn och behålla dem. Note to self.

==

Sist, tack för att ni har läst för om jag inte trodde att någon läste kunde jag ju lika gärna skriva för mig själv. Det har jag också gjort. Under de sista sex veckorna har jag utvecklat en egenterapi där jag skrivit om händelser i mitt och mina föräldrars och mina föräldrars föräldrars liv. Det har varit ”riff” där jag börjat skriva om något och sen har jag – ibland – fortsatt att skriva. Och reflektera. Ibland har jag skrattat högt för mig själv och ibland har jag gråtit. Ofta har jag tänkt ”va f-n?? Var det så det hänger ihop??” Det kommer inte på bloggen. För personligt. Men också en slags rening där jag försökt att pussla ihop upplevelser och historier. Det är ju inte konstigt att man (jag) undrar vem jag är och varför jag gör som jag för.
==
Bloggen är lite annorlunda. Här har jag försökt att balansera personliga iakttagelser med mina kvasisociologiska analyser med lite foton. Tema: Binos bilder, Teori-light och Iphonebilder. Gör jag det för att synas? Tja, det är väl inte en helt dålig analys. Men jag gör det också för att stanna upp och för att leva upp och uppleva. T säger att han blir matt av att se mig för jag springer omkring hela tiden. Så detta är ett sätt för mig att sänka farten och tänka. Och sen finns den där härliga känslan att jag skapar minnen. Som jag kommer att läsa om. Minussidan är också uppenbar. Kommer jag att komma ihåg något annat än det jag skrivit? Skriver jag mig själv och min vistelse här i sten?

==

Hösten har kommit hit och jag åker hem till våren. Känns som om jag tänkt rätt.

Related Posts

nyckeltals institutet red

Nyckeltalsinstitutet AB gör sedan 1996 årliga systematiska mätningar avseende personalekonomiska nyckeltal. Genom Nyckeltalsinstitutets verksamhet har definitioner för nyckeltal skapats, som idag används av många företag och organistationer i Sverige. 

Popular Post