Möt Karin Schönberg – Senaste tillskottet i team Nyckeltal!

Möt Karin Schönberg - senaste tillskottet i team Nyckeltal!

Låt oss presentera Karin, Affärsområdesansvarig för PAC! Ta del av vår intervju och lär känna Karin och hennes nya roll på Nyckeltalsinstitutet. 

Karin kommer att bygga upp ett affärsområde inom People Analytics Consulting (PAC), med syfte att bistå med hjälp och stöd i att utveckla och förbättra våra kunders verksamheter inom HR-strategiska områden. Det kan handla om att räkna på friskvårdsinsatser eller kostnad för personalomsättning och ta fram faktabaserade beslutsunderlag. 

Karin kommer senast från IT-branschen och har bland annat öppnat upp ett hotell innan hon blev en Nyckeltalare!
Hennes resa började inom Transportbranschen genom att köra tunneltåg på Gröna linjen. Under åren gjorde hon en intern karriär inom dåvarande Connex, vilket gav otroliga erfarenheter av inkludering och mångfald när Karin som enhetschef fick stort ansvar för både personal och arbetsmiljö.

Karin Schönberg, Affärsområdesansvarig PAC

”Efter nästan 8 år inom tunnelbanan bytte jag bana till Hotell- och Restaurangbranschen och öppnade ett litet familjeägt hotell i Norrtäljes stadskärna. Min nyfikenhet tog mig vidare till IT-branschen, där jag har huserat de senaste fem åren på ett mjukvarubolag, verksamt inom Fastighetsbranschen. De senaste åren har jag arbetat som Support- och IT-chef med ansvar för två olika team och har suttit i ledningsgruppen med verksamhetsutveckling och strategiskt arbete.”

Vilka är dina styrkor som konsult?
”Att lyssna in och snabbt få en bild av kundens situation. Jag gillar att identifiera problem och ta fram förslag på lösningar så att kunden kan ta sig vidare. Jag är en relationsbyggare.”

Vad är ditt intryck av Nyckeltalsinstitutet så här långt?
”Vi är en otroligt kunnig organisation och alla kollegor har tagit emot mig på allra bästa sätt. Och som analytiker får jag ju glädjefnatt över den fantastiska databasen. Tänk att ha över 25 års data och 15 % av svenskt arbetsliv att tillgå, vilka intressanta analyser jag kommer få vara delaktig i.”

Vad ser du fram emot mest detta år?
”Att kunna ge våra kunder allra bästa förutsättningar för att lyckas med sina utmaningar och mål som arbetsgivare. Gärna både tillsammans med våra samarbetspartners inom olika HR-områden och vår interna kompetens.”

Hade du något drömyrke som liten?
”Som liten ville jag gärna bli arkitekt eller advokat. Jag ser ju att det finns lite av båda i min nya roll – kreativt skapande och faktabaserat arbete.”

Varmt välkommen till oss, Karin!

Vill du veta mer om PAC? Kontakta Karin för mer information.

karin@nyckeltal.se
08- 402 00 29

 

Related Posts

nyckeltals institutet red

Nyckeltalsinstitutet AB gör sedan 1996 årliga systematiska mätningar avseende personalekonomiska nyckeltal. Genom Nyckeltalsinstitutets verksamhet har definitioner för nyckeltal skapats, som idag används av många företag och organistationer i Sverige. 

Popular Post