Välkommen till ett frukostseminarium om vikten av rörelse, hjärnhälsa och företagsekonomi.

Forskningsresultat visar tydligt att vår hjärnhälsa påverkas negativt av stillasittande och positivt av träning och god kondition, men hur kan vi använda forskningen i vårt hälsoarbete? Och hur får vi våra medarbetare att röra mer på sig?

Under denna morgon får du veta vilka nyckeltal inom HR som är viktiga att jobba efter för att få en hälsosam organisation. Vi tittar också på hur den ekonomiska argumentationen ser ut för insatser inom hälsoområdet och hur hälsa hänger ihop med en bättre företagsekonomi.

En förmån som majoriteten av svenska organisationer erbjuder sina medarbetare är friskvårdsbidraget, men hur får vi fler att nyttja förmånen? Efter denna morgon kommer du veta hur du på bästa sätt engagerar, motiverar och gör det enkelt för dina kollegor att använda sitt friskvårdsbidrag.

Välkomna på en hjärtlig start av fredagen den 14 februari med fokus på hjärta, hjärna, hälsa och företagsekonomi.

Föreläsare: Örjan Ekblom, GIH,  Anders Johrén,  Nyckeltalsinstitutet och Niclas Jernberg VD på ActiWay.

Moderator: Anna Dyhre

När? 14 februari 2020 kl 07.45 – 09.45

Var? Bryggarsalen, Norrtullsgatan 12, Stockholm

Anmälan

Kostnadsfritt frukostseminarium. Anmälan är bindande men kan överlåtas. Antalet platser är begränsat. En ”No show” avgift på 595: –  tas ut om ni är anmäld och ej meddelar oss att ni inte kan komma till seminariet.

Anmäl dig här!

Plats: Bryggarsalen, Norrtullsgatan 12, Stockholm

Datum och tid: 14 februari 2020 kl 08.00 – 09.45 (incheckning och frukost från 07.30)

Program:

07.30 Incheckning och kaffe

08.00 Örjan Ekblom – Är stillasittandet det nya rökandet?

08.40 Anders Johrén – Hälsoekonomi och lönsamhet.

09.20 Niklas Jernberg – Hur får vi fler medarbetare att röra på sig och nyttja friskvårdsbidraget?

09.30 Anna Dyhre – dialog med gäster och föreläsare – vad bör vi göra annorlunda i morgon efter dessa lärdomar?

09.45 Avslutning

Örjan Ekblom, Docent och PhD in Physiology, GIH, enheten Fysisk aktivitet och hälsa.

Örjan studerar hur fysisk aktivitet, stillasittande och kondition kan påverka en människas fysiska och mentala hälsa. Det görs både i epidemiologiska och experimentella studier där unga, vuxna och äldre människor deltar. I några av studierna finns ett särskilt intresse av hur fysisk aktivitet kan användas som sjukdomsbehandling och i andra studier är fokus riktat mot den förebyggande effekten

Anders Johrén, personalekonomisk expert, Nyckeltalsinstitutet. 

Anders arbetar med analyser och nyckeltal framförallt kring HR frågor. Han har skrivit ett flertal böcker om bland annat ekonomiska argument inom HR området. Anders är medförfattare till boken ”Hälsosammare livsstil, bättre ekonomi, för individ, organisation och samhälle.”

Anna Dyhre

Senior Advisor åt Coreworkers och en uppskattad rådgivare, föreläsare och författare inom employer branding. Anna arbetar med att fånga in och förstå vad som driver och attraherar talanger världen över, och har över 15 års erfarenhet på området.

Niclas Jernberg

VD på ActiWay sedan 2014. Niclas har lång erfarenhet som rådgivare inom HR och employer branding, bl.a. som VD på Hammer & Hanborg och Europachef på Universum.